Слагам лъжичка от плънката, оформям и пържа - каймата попива соковете и става нещо божествено!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Слагам лъжичка от плънката, оформям и пържа - каймата попива соковете и става нещо божествено!
Слагам лъжичка от плънката, оформям и пържа - каймата попива соковете и става нещо божествено!
39571
Слагам лъжичка от плънката, оформям и пържа - каймата попива соковете и става нещо божествено!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно сте опитвали различни варианти на пълнени кюфтета - например обичаното у нас татарско кюфте . Но за разлика от повечето рецепти, в които присъстват продукти като гъби и кисели краставички, например, днес ще ви научим как да си приготвите необичайните кюфтета "От пиле мляко" .

Необичайното име вероятно идва от факта, че се използва пилешка кайма, а хлябът за кюфтета се кисне в мляко. В крайна сметка се получава невероятно крехка и сочна вкусотия, направо райска наслада!

Пилешката кайма , напоена със соковете на плънката, придобива необичаен сметанов вкус. Ето как се правят тези вкусни пълнени кюфтета :

пълнени кюфтета

Пълнени кюфтета с кашкавал и яйце

Продукти:

500 гр.мляно пилешко месо

2-3 резена пшеничен хляб

1 глава лук

2 сурови яйца

2 варени яйца

копър или магданоз

200 мл прясно мляко

1/2 чаша брашно

100 гр.настърган кашкавал

20 гр.масло

сол, черен пипер на вкус

сода на върха на ножа

пържени кюфтета

Приготвяне:

Накиснете хляба в 100 мл прясно мляко. Пуснете през месомелачката лука и хляба, заедно с млякото, в което е бил напоен.

Добавете сместа към каймата, заедно със сол, черен пипер на вкус и добре омесете всичко.

Пригответе плънката: варените яйца и кашкавала настържете на ситно ренде, добавете нарязаните зелени подправки и разбъркайте.

Вземете малко от каймата, оформете на сплескан диск и в средата сложете лъжичка от плънката.

Затворете плънката с каймата и оформете кюфте.

Пригответе панировката: разбийте суровите яйца със 100 мл мляко, добавете брашното, содата, малко сол и черен пипер.

Потопете всяко кюфте в панировката и го изпържете в сгорещено олио до готовност.

Поднесете с картофено пюре или салата от пресни зеленчуци!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft