Страхотна рецепта от домашната ни готварска книга - вариация на тема шницел, но в компанията на хрупкав настърган картоф и разтопен кашкавал. Привлякохме ли вниманието ви?
Картофите и месото получават напълно нов привкус в тази версия.
Ако искате да опитате нещо специално и нещо много вкусно, горещо препоръчваме тази рецепта за Шницел в картофена шуба - месото е крехко и перфектно задушено в "шубата" от картофки, които от своя страна имат перфектната хрупкава коричка! Нарекохме рецептата Тарикатски шницели :
Тарикатски шницели
Продукти:
6 средно големи картофа
6 резена свинско филе
Сол
Подправки на вкус
3 яйца
Лук
2 лъжици обикновено брашно
2 яйца
80 г кашкавал
Приготвяне:
Обелете 6 средно големи картофа.
Настържете ги на едро ренде.
Покрийте със студена вода и оставете да престоат 5 минути.
След това отцедете и изстискайте хубаво от водата.
Нарежете месото на 6 по-дебели филийки.
Начукайте ги леко под фолио и поръсете със сол и черен пипер.
Добавете 3 яйца към картофената смес.
Почистете лука, настържете го и го добавете към картофената смес.
Добавете брашно, сол, черен пипер и разбъркайте.
В отделна купа се разбиват 2 яйца.
Загрейте малко олио в тиган.
Гребнете от картофената маса и я пуснете в тигана във формата на палачинка.
Върху картофите се нарежда парче месо, предварително панирано в разбитото яйце.
Покрийте с още лъжица от картофената маса и запържете до златисто от двете страни.
Готовите шницели се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
След определеното време шницелите се изваждат от фурната и се поръсват с настърган кашкавал.
Пекат се на 200°C още 5-7 минути.
Сервирайте поръсени с наситнен копър или магданоз.
Желаем ви добър апетит! :-)
Снимка: pixabay
Видео урок: