Не съм вярвала, че от тиквички и шунка може да стане такава вкусотия, че дори и децата да го ядат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не съм вярвала, че от тиквички и шунка може да стане такава вкусотия, че дори и децата да го ядат
Не съм вярвала, че от тиквички и шунка може да стане такава вкусотия, че дори и децата да го ядат
11647
Не съм вярвала, че от тиквички и шунка може да стане такава вкусотия, че дори и децата да го ядат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сезонът на тиквичките изтича и аз все още не мога да се спра да ги ям. Вече за зимата приготвих достатъчно от този зеленчук. Струваше ми се, че вече съм изпробвала всички рецепти с тиквички. И тогава я пробвах! Руло от тиквички с шунка и повече не хапнах тиквичките по друг начин

Никога не съм срещала толкова лесна и бърза рецепта. За сервиране на ястието са ви необходими само няколко тиквички, няколко яйца и кашкавал. Добавям и шунка за вкус . Тогава ястието става удовлетворяващо, придобива изразителен вкус. Препоръчвам и на вас тиквички с шунка !

Съставки

Тиквички 1 голяма

Тиквички 2 бр.

по- малки

Яйце 4 бр..

кашкавал 150 гр

Шунка 100 g

Черен пипер (смлян) 0,5 ч.л.

Сол 1 ч.л.

 

Подготовка

Настържете една голяма или 2 малки тиквички на едро ренде. Направете същото с кашкавала. Изцедете сокът от тиквичките, добавете яйца, черен пипер и солта. Разбъркайте.
Покрийте с лист за печене, както е на снимката. Върху него се изсипва тестото от тиквичкити, заглажда се с шпатула. Нарежете тиквичките на тънки половин пръстени. Поставете ги върху тестото на редове. 


Сложете във фурната, загрята до 180 градуса за 20 минути. След това оставете запеканката да се охлади до стайна температура. Върху нея разнесете тънък слой рикота.


Оставете единия край на кората без сирене. Поставете тънки филийки шунка върху рикотата. Използвайте пергамент, за да увиете тортата на руло.  Притиснете го добре и го оставете да престои един час. През това време той ще има време да се накисне, да придобие стабилна форма. Нарежете тиквеното руло и сервирайте, гарнирайте с подправки

Въпреки, че не е необходимо преди сервиране да държите рулото от тиквички с шунка в хладилника, все пак имайте предвид, че ще запази по-добре формата си там. И ще е по-лесно да го нарежете на парчета охладено. Аз поне винаги го правя в последния момент. Следователно няма време за охлаждане.  Очакваме вашите отзиви!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft