Сладка закачка: Ефектна шоколадова торта с шахматен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сладка закачка: Ефектна шоколадова торта с шахматен крем
Сладка закачка: Ефектна шоколадова торта с шахматен крем
admin
Добавена от: admin
36915
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца размер L
100 гр. масло, стайна температура
100 гр. пудра захар
1 ванилова захар
80 гр. брашно
15 гр. какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
50 гр. настърган черен шоколад (поне 50% какао)

Светъл крем:

300 гр. бял шоколад
125 мл сметана *
500 гр. свежо сирене (40% масленост)
375 мл сметана
2 пак. фикс за сметана

Тъмен крем:

200 гр. черен шоколад (минимум 50% какао)
125 мл сметана *
120 гр. свежо сирене (извара) (40% масленост)
187.5 мл сметана
1 пак. фикс за сметана

Покрийте форма за торта с диаметър 26 сантиметра с хартия за печене.
Разбийте маслото на пяна с пудрата и ваниловата захар. Разбъркайте жълтъците един по един. 
Смесете брашното, бакпулвера, какаото и шоколада. 
Разбийте белтъците на твърд сняг. 
Добавете белтъците и сместа с брашното, какаото и шоколада към жълтъците, като ги редувате. 
Изсипете сместа в приготвената форма и я заравнете. Загрейте фурната и печете в продължение на 25 минути на 180 ° C. Оставете блата да изстине във формата.
Щом се охлади, извадете го от формата и го разрежете наполовина. 
Едната половина от блата (с разрязаната страна нагоре) поставете върху тортената форма, чиито стени са обвити с ленти от хартия за печене.
Настържете белия шоколад и с малко от сметаната го загрейте на водна баня, докато се разтопи, след което охладете. Разбъркайте вътре свежото сирене. Останалата сметана разбийте на сняг с фикса и я добавете в шоколадовата смес. 
Оставете крема да се охлади напълно.
Настържете черния шоколад и с малко сметана го разтопете на водна баня, след което охладете. Добавете сиренето и разбъркайте. 
Останалата част от сметана разбийте с фикса, след което добавете към сместа от сирене и шоколад, и оставете да се охлади.
Половината бял крем и целия тъмен крем сложете в пош или шприц с накрайник (диаметър 10 мм).
От тъмния крем шприцовайте кръг по ръба на блата. 
След това във вътрешността на тъмния кръг шприцовайте кръг от светлия крем. 
Редувайте така тъмния и светлия крем, докато покриете целия блат.
За втория слой от крема повторете същата процедура, но този път започнете със светлия крем по ръба на тортата и редувайте кремовете огледално на това, което виждате отдолу (черно върху бяло и обратно). 
Покрийте с другата половина от блата.
Останалата част от светлия крема поставете в шприца и украсете тортата с малки точици крем. Оставете я за една нощ за да се охлади в хладилника. 
На сутринта махнете пръстена на формата и отлепете лентата хартия за печене. 
Ръба на тортата може да украсите със шоколадови сърца или шоколадов борд.

шоколадова торта с шахматен крем

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft