За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сладка празнична погача с шоколад - само за специални поводи
Сладка празнична погача с шоколад - само за специални поводи
15 Август 2015
14991
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Наистина е много красива и вкусна. Ще ви спечели от първия път.
Замесва се тесто от всички съставки (с изключение на течния шоколад). Тестото се разделя на 4 части. Оставя се да втаса. След това от всяка топка се разточва кора с диаметър 25 см и се намазва с 3 супени лъжици течен шоколад или шоколадов крем. След това се разточва и втората кора, също се намазва с шоколад, както и третата кора. Поставят се една върху друга. Четвъртата кора само се разточва и се поставя върху третата (не се маже с шоколад). Тестото се нарязва на 16 части (като на снимката) и се увиват като спирали. Оставя се да втаса и се пече на 200 градуса около 25 мин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари