Сладкишът на моето детство- толкова години минаха и все още няма аналог

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкишът на моето детство- толкова години минаха и все още няма аналог
Сладкишът на моето детство- толкова години минаха и все още няма аналог
84666
Сладкишът на моето детство- толкова години минаха и все още няма аналог
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш получи името си поради специалната технология на сглобяване. Тестото за късо тесто за него се натрива на най-обикновеното кухненско ренде. Благодарение на това печенето се оказва много красиво, сладкишът не е твърд, а текстуриран.

За настърганият пай можете да вземете каквото и да е сладко, но е по-добре да не използвате твърде течно. Също така няма да е много удобно да намерите големи големи плодове в пълнежа, например от череши. Взимаме каквото имаме, слагаме между блатовете на настъргания пай и печем!

сладкиш СЪС СЛАДКО 

СЪСТАВКИ

2 яйца
200 г маргарин
250 г захар
1 ч.л ванилия
1 ч.л бакпулвер
500 г брашно
200 г сладко или конфитюр по ваш избор

 

 

Разтопете маргарина, след което изсипете в дълбока купа.

Смесете разтопеният маргарин с яйцата, захарта и ванилията.

Пресейте брашното, смесете с бакпулвера и добавете към останалите съставки. Брашното трябва да се въвежда постепенно, като се разбърква добре.

Замесете тестото и го разделете на 2 части. Едината от тях трябва да е малко по-голяма от другата. След това сложете по-малката част от тестото в хладилник за 1 час.

Разточете по-голямата част от тестото и поставете в тава за печене. Застелете формата с хартия за печене, намазана с масло.

Сложете сладко или конфитюр върху тестото. Разпределете равномерно по повърхността.

Извадете втората част от тестото от фризера и го настържете на ренде, като покриете равномерно плънката. Понякога ме мързи да сложа тестото във фризера и просто да го накъсам на малки парченца, преди да го сложа върху плънката. 


Сложете сладкиша в предварително загрята на 190-200 градуса фурна за около 25 минути.
Добър апетит!

 

РЕДАКЦИОННА КОЛЕГИЯ

Твърде рядко ли е сладкото? Към него можете да добавите малко натрошени бисквитки, нарязани ядки, получава се много вкусен пълнеж с кокосови стърготини.

Ако сладкото е твърде сладко, можете да добавите към него малки парченца ябълка или друг кисел плод.

Друг вариант е да налеете малко лимонов сок. Между другото, кората може да се добави и към пълнежа или към самото тесто за пай, печивото с него ще се окаже много ароматно.

Ако обичате пайове с ябълки, тогава тази луксозна шарлотка няма да ви остави безразлични. Неговата особеност е, че не само е много вкусно, но и украсява всяка празнична трапеза с необичайния си вид.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft