Сладкиш АБРАКАДАБРА: изливаш в тавата, а при печенето се разделя на две кори и плънка! Гостите онемяват, като го видят:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш АБРАКАДАБРА: изливаш в тавата, а при печенето се разделя на две кори и плънка! Гостите онемяват, като го видят:
Сладкиш АБРАКАДАБРА: изливаш в тавата, а при печенето се разделя на две кори и плънка! Гостите...
30863
Сладкиш АБРАКАДАБРА: изливаш в тавата, а при печенето се разделя на две кори и плънка! Гостите онемяват, като го видят:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

„Затова се казва „ вълшебен сладкиш "“, небрежно уверих приятелите си, когато ги поканих на кафе, да се насладят на новата торта Абракадабра . Всъщност тази рецепта не е нова, датира от кой знае кога, но аз я пробвах за първи път и останах много възхитена от резултата.

Когато им казах, че всички съставки се объркват в една смес и тази смес само се изсипва във формата и се пече, приятелките ми само ми се изсмяха и ме попитаха: "А плънката?" а другата кора? Трябва да се пекат отделно, след което ги сглобяваш, нали?"

След един час спорове станах и реших да им демонстрирам цялата процедура, така че изпекох още една торта. Познахте, те бяха възхитени като мен първия път и още гадаят как е възможно от една смес да се получи толкова вкусна, трислойна торта

Сигурно тук се намесва физиката, тъй като съставките са с различен грамаж и плътност, при печенето се разделят и така се получават слоевете. Например маковото семе, макар и смляно, пак е най-тежко и пада на дъното, а яйцата остават в средата и от тях се получава "плънката". Както и да е, ето какво ви трябва за невероятния сладкиш Абракадабра :

Вълшебна торта Абракадабра

Продукти:

5 яйца

150 г захар

100 г брашно

200 г маково семе (смляно маково семе)

125 г разтопено масло/маргарин

5 супени лъжици вода

500 мл прясно мляко

кора и сок от един лимон

2 супени лъжици ром (лимон и ром се добавят на вкус)

Приготвяне:

В отделни съдове отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват добре, докато побелеят, станат кремообразни и захарта се разтвори (около 5 минути разбиване с миксер). След това започнете да добавяте всички останали съставки една по една, с изключение на лимоновия сок.

Разбъркайте бавно и внимателно. В друга купа разбийте белтъците на пяна (с чиста и суха бъркалка), след което като се сгъстят постепенно добавете лимоновия сок. продължете да разбивате, докато получите наистина твърд сняг. След това лъжица по лъжица се добавя към жълтъчната смес и се разбърква внимателно, за да се запази пенливостта на сместа.

Намажете тавата само с масло или маргарин, но не я поръсвайте с брашно, за да е по-успешно отделянето на блатовете. формата трябва да е с размери 30х20 см или приблизително.

Загрейте фурната до 160 градуса, след което поставете сладкиша и го изпечете за един час. Изпеченият блат се оставя да изстине на стайна температура и едва тогава се нарязва и се поръсва с пудра захар. 

торта абракадабра

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft