Сладкиш Агнеса

вход през zajenata.bg
Сладкиш Агнеса
admin
Добавена от: admin
11337
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Маслото (125 г), половината от пудрата захар, смлените орехи (1 1/2 ч.ч.), брашното (1 1/2 ч.ч.), белтъците (6 бр), разбити на сняг, и настърганата кора от лимон се разбъркват добре. Полученото тесто се изсипва в намаслена форма за торта и се пече около 25 минути на 190-200/градуса. Готовността на печивото се проверява по метода на сухата клечка. След като се опече се залива с жълтъците, смесени с 1 и 1/2 чаша пудра захар. Оставя се да стегне в хладилник за 24 часа. Ако Ви притеснява суровият жълтък, може да пъхнете сладкиша след нанасяне на глазурата за 15-тина минути в още топлата фурна. Сладкишът може да се украси с шоколадов топинг, сладка готварска сметана и цели орехови ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft