125 г масло
3 ч.ч. пудра захар
1 1/2 ч.ч. орехи
1 1/2 ч.ч. брашно
лимонова кора
6 белтъка
6 жълтъка
50 мл. сметана
шоколадов топинг
Време: 30 минути
Маслото (125 г), половината от пудрата захар, смлените орехи (1 1/2 ч.ч.), брашното (1 1/2 ч.ч.), белтъците (6 бр), разбити на сняг, и настърганата кора от лимон се разбъркват добре. Полученото тесто се изсипва в намаслена форма за торта и се пече около 25 минути на 190-200/градуса. Готовността на печивото се проверява по метода на сухата клечка. След като се опече се залива с жълтъците, смесени с 1 и 1/2 чаша пудра захар. Оставя се да стегне в хладилник за 24 часа. Ако Ви притеснява суровият жълтък, може да пъхнете сладкиша след нанасяне на глазурата за 15-тина минути в още топлата фурна. Сладкишът може да се украси с шоколадов топинг, сладка готварска сметана и цели орехови ядки.