1 чаена чаша opexови ядки
1 чаена чаша гъст конфитюр (за предпочитане от горски плодове)
1 чаена чаша прясно мляко
4 чаени чаши брашно
3/4 чаена чаши растително масло
2 яйца
2 чаени лъжички сода бикарбонат
1 пакетче ванилия
Разбийте яйцата с олиото, добавете прясното мляко с разтворената в него сода. При постоянно бъркане прибавяйте постепенно брашното, докато получите кексово тесто. Ароматизирайте с ванилията и добавете накълцаните орехи и конфитюра - най-добре е да е по-гъст, с парченца цели плодове. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и запечете на умерена фурна до готовност (тествайте с дървена клечица). След изпичането му оставете сладкиша да изстине и нарежете. По желание поръсете парчетата с пудра захар.