Сладкиш Алегро - вкусен пандишпан, напоен с шоколадов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладкиш Алегро - вкусен пандишпан, напоен с шоколадов сос
Сладкиш Алегро - вкусен пандишпан, напоен с шоколадов сос
admin
Добавена от: admin
19440
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
250 гр. захар
200 гр. брашно
200 мл прясно мляко
100 мл олио
1 пакетче бакпулвер
За заливката:
6 супени лъжици захар
6 супени лъжици вода
125 гр. масло
50 гр. шоколад за готвене
100 гр. счукани орехи

1. В дълбок съд разбийте на пяна яйцата със захарта. Добавете постепенно брашното, олиото, бакпулвера и млякото, и щом сместа се хомогенизира, изключете миксера. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава с диаметър 26 см. Печете на 200 градуса 30 минути. След като се охлади блата, го нарежете на квадрати. 
2. Пригответе заливката: в тенджера на огъня сложете захарта, водата, маслото и шоколада, натрошен на парчета, след което объркайте добре. След като шоколадът се стопи и сместа на котлона стане еднородна, залейте с нея нарязания сладкиш. Поръсете обилно със смлените ядки. Поставете сладкиша в хладилник, докато попие от сиропа и се охлади.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft