Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - 2 ябълки, 2 яйца и става вкусотия голяма! И задължително по 2 парчета!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - 2 ябълки, 2 яйца и става вкусотия голяма! И задължително по 2 парчета!
Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - 2 ябълки, 2 яйца и става вкусотия голяма! И задължително по 2 парчета!
16044
Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - 2 ябълки, 2 яйца и става вкусотия голяма! И задължително по 2 парчета!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта е доказателство, че вкусните неща невинаги са сложни за приготвяне, даже напротив! Сладкиш Всичко по две е наречен така, защото от всички продукти ви трябват по два броя или двойна доза, а няма да се изненадаме, ако името му е дадено, защото е толкова вкусен, че трябва да изядеш най-малко две парчета!

Приготвя се много бързо - пасирайте съставките, настържете ябълките и ги смесете със сместа, изпечете и след това намажете с любимото си сладко. Ето какво ви трябва за вкусния орехов сладкиш :

Сладкиш Всичко по две

Продукти:

2 яйца

200 г захар

200 мл олио

200 мл прясно мляко

200 г смлени орехи

200 г грис

200 г брашно

2 настъргани ябълки (може и повече за сочност)

1 бакпулвер

1 ванилова захар

50 г сладко от кайсии (или по избор)

50 г смлени орехи

сладкиш с орехи

Приготвяне:

В подходяща купа разбийте яйцата заедно със захарта и ваниловата захар. Разбийте, докато захарта се разтопи и яйцата се сгъстят в лека кремообразна смес. При непрекъснато бъркане с миксера добавете олиото на тънка струя, а след това и млякото.

Към сместа добавете смлените орехи, грис и брашно, смесено с бакпулвера. Накрая добавете настърганите ябълки, разбъркайте и изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава (20х35 см).

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 35 минути (проверете с клечка за зъби, трябва да излезе суха). Докато сладкишът е още топъл, го намажете със сладко от кайсии (или някое по ваш вкус) и поръсете със смлени орехи.

сладкиш с орехи и сладко

Нарежете сладкиша на кубчета или ромбове и подредете в чиния.

Поръсете го с пудра захар и канела за аромат и вкус. Ако искате сладкишът да е по-сочен, залейте го с малко захарен сироп, предварително сварен и охладен (топъл сладкиш със студен сироп). 

сладкиш със сладко

лесен сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft