С този сладкиш ще впечатлите и най-равнодушните си гости!
Нашето семейство обича да приема гости в събота и в неделя. И всеки път, като майка ми се натъкне на някоя интересна рецепта, непосредствено се опитва да я приложи.
Този сладкиш привлича с външния си вид и аромат… Той е доста вкусен и оригинален. Също така е много практичен, тъй като е разделен на отделни порции, и е удобен за всеки гост.
Именно поради това решихме да споделим с вас тази рецепта. Нека да започнем!
Сладкиш в буркан
За 4 броя
Време на приготвяне: 20 минути
Общо време: 1 час
Съставки:
4 буркана
2 пласта тесто за пай
Череши и боровинки
1 яйце, разбито
захар
Получаване:
Загрейте фурната до 190 градуса. Разточете първото тесто за пай в кръг и го нарежете на 4 части.
Разпределете парчетата в бурканите.
Напълнете всяко парче с 3/4 от избрания пълнеж.
Разточете втория лист тесто и направете декоративния горен пласт, като го разрежете с помощта на кръгла форма.
Внимателно разположете горния пласт върху пая.
Нарежете останалото тесто на ивици и ги поставете отгоре. Внимателно притиснете краищата на тестото с вилица.
Посипете със захар.
Поставете пайовете във фурната. Печете в продължение на 30 до 40 минути, или до златисто кафяво.