Днес сме ви приготвили един лесен италиански сладкиш с пълнеж, който ще обикнете от първата хапка. Тестото се нарежда на парчета на дъното на формата. След това разстилате пълнежа и отново покривате с натрошено тесто..
Вътре в сладкишът слагат каквото душата ви иска сладко във всяко количество и вид: ябълки, горски плодове, крем, шоколадова паста, това е най- хубавото може да разгърнете въображението си на макс, предлагаме ви да използвате ярка комбинация от крема сирене и гъсто сладко от череши, на нас определено този вкус ни допадна много.
Но изненадите в тази рецепта не завършват с необичайния метод на формоване и спиращия дъха вкусен пълнеж. Тъй като сладкото изкушение може да се готви без фурна : право в тигана и на котлона
Съставките
Пшенично брашно 250 g
масло 100 g
Пудра захар 80 g
Яйце 1 бр
сода или бакпулвер 1 ч.л.
Маскарпоне 250 g
прясно мляко 30 мл
жълтък 1 бр
Черешово сладко 200 g
подготовка
Смесете брашното с бакпулвера и пудрата захар. Добавете омекналото масло, яйцето. Разтрийте масата с ръце. Омесете тестото на топка и увийте във фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
Разделете тестото на 2 части: по-големи и по-малки. Като начукате парче от по-голямата част от тестото и леко огънете с пръсти, оформете долния пласт в тигана.
Маскарпонето смесете с млякото и жълтъка и сложете крема върху тортата. Сложете сладкото отгоре. Поръсете трохи отгоре върху останалото тесто.
Покрийте тигана и сложете на много слаб огън за 40 минути. След това отворете капака, така че парата да излезе, и гответе още 15 минути. Когато върхът на пая хване коричка, обърнете го внимателно.
Съвет : не можете да обърнете пая в тигана и да го оставите така. В този случай горната част ще остане без златисто кафяво. Сладкишът може да се приготви по стандартния начин във фурната: 50 минути. при 170 градуса. Приятен апетит!