Сладкиш в тиган- хитът тази есен, който накара дори и най- несръчните домакини да посегнат към кулинарството

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш в тиган- хитът тази есен, който накара дори и най- несръчните домакини да посегнат към кулинарството
Сладкиш в тиган- хитът тази есен, който накара дори и най- несръчните домакини да посегнат към...
38796
Сладкиш в тиган- хитът тази есен, който накара дори и най- несръчните домакини да посегнат към кулинарството
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви приготвили един лесен италиански сладкиш с пълнеж, който ще обикнете от първата хапка. Тестото се нарежда на парчета на дъното на формата. След това разстилате пълнежа и отново покривате с натрошено тесто..

Вътре в сладкишът слагат каквото душата ви иска сладко във всяко количество и вид: ябълки, горски плодове, крем, шоколадова паста, това е най- хубавото може да разгърнете въображението си на макс, предлагаме ви да използвате ярка комбинация от крема сирене и гъсто сладко от череши, на нас определено този вкус ни допадна много.

Но изненадите в тази рецепта не завършват с необичайния метод на формоване и спиращия дъха вкусен пълнеж. Тъй като сладкото изкушение може да се готви без фурна : право в тигана и на котлона

 

Съставките

Пшенично брашно 250 g

масло 100 g

Пудра захар 80 g

Яйце 1 бр

сода или бакпулвер 1 ч.л.

Маскарпоне 250 g

прясно мляко 30 мл

 жълтък 1 бр

Черешово сладко 200 g

 

подготовка

Смесете брашното с бакпулвера и пудрата захар. Добавете омекналото масло, яйцето. Разтрийте масата с ръце. Омесете тестото на топка и увийте във фолио и поставете в хладилник за 30 минути. 


Разделете тестото на 2 части: по-големи и по-малки. Като начукате парче от по-голямата част от тестото и леко огънете с пръсти, оформете долния пласт в тигана.

Маскарпонето смесете с млякото и жълтъка и сложете крема върху тортата. Сложете сладкото отгоре. Поръсете трохи отгоре върху останалото тесто.


Покрийте тигана и сложете на много слаб огън за 40 минути. След това отворете капака, така че парата да излезе, и гответе още 15 минути. Когато върхът на пая хване коричка, обърнете го внимателно.

Запържете за 5 минути

Съвет : не можете да обърнете пая в тигана и да го оставите така. В този случай горната част ще остане без златисто кафяво. Сладкишът може да се приготви по стандартния начин във фурната: 50 минути. при 170 градуса. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft