Тази рецепта е доказателство, че вкусните неща не са трудни за приготвяне, а и не струват много. Сладкиш Експресо - най-вкусния начин да изпиете следобедното си кафе! Освен, че ще ви очарова с аромат, той е и изключително лесен за помнене, защото от всичко се слага "по две".
Сладкиш Експресо
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 гр. захар
- 200 мл олио
- 200 мл мляко
- 200 гр. смлени орехи
- 200 гр. грис
- 200 гр. брашно
- 2 настъргани ябълки (може и повече за по-голяма сочност)
- 1 пак.бакпулвер
- 1 ванилова захар
- 50 г сладко от кайсии
- 50 г смлени орехи
Начин на приготвяне:
В подходяща купа се разбиват яйцата, захарта и ваниловата захар.
Добавете олиото, млякото, ядките, гриса и брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се добавят настърганите ябълки, след което сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава (20х35 см).
Пече се на 190 градуса до 35 минути. Изпеченият сладкиш се намазва със сладко от кайсии (или на вкус) и се поръсва със смлени орехи.
Нарежете сладкиша на кубчета и го наредете в чиния, която предварително сте поръсили с пудра захар и канела. Ако искате сладкишът ви да е още по-сочен, залейте го със сироп.