Сладкиш за здрави черва: няма да сте подути или да напълнеете! Не се пече и е много здравословен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш за здрави черва: няма да сте подути или да напълнеете! Не се пече и е много здравословен:
Сладкиш за здрави черва: няма да сте подути или да напълнеете! Не се пече и е много здравословен:
67482
Сладкиш за здрави черва: няма да сте подути или да напълнеете! Не се пече и е много здравословен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за вкусен вафлен сладкиш  се приготвя за 15 минути и се получава наистина оригинално и апетитно изкушение. У дома се изяде в първите 10 минути вече ме молеха да направя още! Освен това сладкишът без печене е наистина здравословен, така че ако не искате да купувате шоколадови бонбони, можете да приготвите вафления десерт по рецептата по-долу.

В сушените плодове, използвани в рецептата, се съдържат много фибри, които спомагат доброто храносмилане и улесняват работата на червата. В комбинация с орехи и мед и лимонов сироп става наистина много вкусно. Ще ви трябват следните съставки:

Здравословен вафлен сладкиш

Продукти:

1 вафлена кора (на половина)

200 г сушени смокини (още 100 г, ако искате да украсите)

250 г орехи

100 г захар

около 3 супени лъжици мед

200 мл вода

2 резена лимон (по желание)

100 г шоколад (най-добре натурален)

1 супена лъжица олио (по желание).

Приготвяне: 

В купа или малка тенджера сложете вода, захар и 100 г мед. Разбъркайте малко и добавете 2 резена лимон и оставете да заври. През това време смелете в блендер 250 г орехи и 200 г сушени смокини.

лимонов сироп

Можете също да нарежете на ситно смокините или да ги смелите заедно с ядките, ако ви е по-лесно. Сосът се вари само 3 минути след завирането на най-силен огън. Залейте с горещия сироп смлените орехи и смокини.

орехи и смокини

Цялата смес се разбърква добре. 

плънка за вафли

Нарежете вафления блат наполовина.

Сложете цялата смес върху първия блат и я загладете добре. Покрийте горната половина с втората вафлена кора с грубата страна към сместа.

вафлени кори

сладкиш с вафли

Затегнете и притиснете добре, след което почистете изскочилия пълнеж отстрани и го загладете добре. Увийте вафлата в хартия за печене и отгоре сложете нещо твърдо (например дъска за рязане).

Оставете вафления сладкиш  да стегне около 1 час, а след изминалото време направете глазурата (по желание) от разтопен шоколад, смесен с малко олио. Изсипете глазурата върху вафлената кора и по желание украсете с парченца смокини.

здравословен сладкиш

След като шоколадът се втвърди, можете да сервирате, като нарежете на пръчици или ромбоиди.

здравословен вафлен сладкиш

Здравословният вафлен сладкиш наистина е много вкусен, особено за тези, които имат проблем с червата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft