Наистина трябва да опитате този сладкиш ! Няма да ви агитираме колко е вкусен, защото сами ще се убедите в това, ако се престрашите да опитате. Сладкиш без име - простичък за правене, много вкусен и най-важното, здравословен.
Сладкиш без име
Продукти:
100 г сини сливи
100 г сушени кайсии
100 г цели орехи
100 г цели лешници
1 супена лъжица стафиди, накиснати в ром
1 супена лъжица какао
1 чаена лъжичка канела
200 г захар (или стевия на вкус)
250 г меко брашно
5 кисели ябълки (не трябва да са меки)
1 бакпулвер
Приготвяне:
В голяма купа сложете накиснатите в ром сливи, кайсии, орехи, лешници и стафиди (нищо не трябва да се нарязва).
Добавете захарта и канелата, след което разбъркайте добре на ръка.
Настържете ябълките в сместа и разбъркайте отново. Добавете брашното, смесено с бакпулвера и какаото.
Разбъркайте с лъжица или на ръка, ако ви се стори много меко - добавете още малко брашно. Сместа трябва да може да се излива във форма с лъжица.
Сместа се разпределя в правоъгълна тава за хляб, предварително намазана с масло и поръсена с галета.
Печете един час и 30 минути на 160 градуса на долната скара във фурната.
Остава само да го изчакате да изстине, преди да го опитате!
Да ви е сладко!