Сладкиш Зебра
19 Април 2012
234008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Белтъците се разбиват с едната половина от захарта, а жълтъците - с другата половина. Смесват се двата крема и се добавя брашното. Готовата смес се разделя на 2 части. Към едната се добавя какаото, а към другата част - 1-2 лъжици брашно. Двете смеси (кафявата и бялата) трябва да са с еднаква гъстота. В тавичка (намазана с олио и брашно) в центъра се поставя една лъжица от едната и една лъжица от другата смес, поставят се една върху друга. Така се редуват двете смеси до свършване на тестото. Пече се на 200 градуса.
Глазурата се приготвя на водна баня и с нея се залива студеният блат.
По рецепта на: Петя Христова
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари