Сладкиш МАРКИЗА - шоколадово чудо без яйца! Само крем и невероятен вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш МАРКИЗА - шоколадово чудо без яйца! Само крем и невероятен вкус:
Сладкиш МАРКИЗА - шоколадово чудо без яйца! Само крем и невероятен вкус:
11621
Сладкиш МАРКИЗА - шоколадово чудо без яйца! Само крем и невероятен вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази "благородна" торта , наречена Маркиза , е най-лесният за приготвяне десерт, една от добре познатите торти от старите тефтери с рецепти на нашите майки и баби. Всеки може да я направи, ще успеете от първия път, а най-хубавото е, че в крема няма яйца, така че е идеален за летния период.

Маркиза е една от най-известните торти, любима за начинаещи, защото това е тортата, която обикновено всеки приготвя за първи път, защото е невероятно проста. Шоколадовият мус и бишкотите я правят перфектна, а допълнителен плюс е, че не се пече.

Яйцата са включени в старите рецепти за маркиза, но тъй като домакините са много предпазливи през топлия сезон и избягват сладкиши с яйца, тази рецепта предлага точно това - вкусен шоколадов крем без яйца , който прави тортата необичайно вкусна. Ето какво ви трябва, за да си приготвите фантастичната Шоколадова Маркиза :

Шоколадова Маркиза

Продукти: 

400 г бишкоти

200 мл прясно мляко за бишкотите

За крема:

1 литър прясно мляко

150 г захар

3 супени лъжици царевично нишесте

3 супени лъжици брашно

3 супени лъжици какао

100 г шоколад

За украса:

сладкарска сметана и кокос за поръсване

Приготвяне: 

Вземете продълговата и дълбока форма за торта или хляб (може и във формата, която имате) и я постелете хубаво отдолу и отстрани със стреч прозрачно фолио, но така, че да виси отстрани, за да покриете накрая тортата от всички страни.

бишкоти за торта

Накиснете бишкотите за кратко в млякото и ги подредете във формата. Покрийте страните и дъното. В по-дълбока купа смесете млякото със захарта, нишестето, брашното и какаото, след което разбъркайте, докато се смесят добре, без бучки.

приготвяне шоколадов крем

Сложете на огъня и варете сместа при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти, точно като пудинг. Добавете нарязания на кубчета шоколад към горещия крем и разбъркайте, докато се разтопи и включи в крема.

крем с шоколад

шоколадов крем

Изсипете горещия крем в подготвената форма, покрита с бишкоти. 

бишкотена торта с крем

Покрийте отгоре с последния ред бишкоти, също накиснати за кратко в студено мляко.

бишкотена торта

Покрийте с найлоново фолио, след което оставете тортата в хладилник да стегне поне три часа.

бишкотена торта украса

украса торта

 Гарнирайте с разбита сметана и кокос.

торта Маркиза с бишкоти

торта Маркиза парченце

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft