Сладкиш Негърска пяна - лесен като песен! Глътка коняк и става неземно пухкав и мек:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш Негърска пяна - лесен като песен! Глътка коняк и става неземно пухкав и мек:
Сладкиш Негърска пяна - лесен като песен! Глътка коняк и става неземно пухкав и мек:
18877
Сладкиш Негърска пяна - лесен като песен! Глътка коняк и става неземно пухкав и мек:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърз, лесен, икономичен и най-важното - нежно мекичък и страшно ароматен. Такъв е днешният сладкиш.

Името му е Негърска пяна , което може би се дължи на мекотата и тъмния цвят от сладкото в него. Най-вкусен става със сладко от кайсии или ягоди, но може да го приготвите с абсолютно всякакво по-кисело сладко или конфитюр

негърска пяна

Сладкишът със сладко се получава мекичък и пухкав  (благодарение на коняка), сочен и невероятно ароматен .

Опитайте - няма да съжалявате!

Сладкиш Негърска пяна

Продукти

За поръсване

Приготвяне

  1. Може и да не добавяте коняк, но той прави сладкиша още по-сочен и с наситен вкус.
  2. Разбийте яйцата в купа, добавете захарта и бийте, докато сместа се сгъсти.
  3. Добавете сладкото, коняка и киселото мляко. Разбъркайте всичко с миксер до гладка смес.
  4. Пресейте пшеничното брашно в отделна купа, разбъркайте го със содата и бакпулвера (тази комбинация е по-добра от само сода), като използвате телена бъркалка.
  5. След това изсипете на части брашното в течните съставки, като разбърквате добре след всяка нова доза.
  6. Накрая добавете шепа ядки, предварително изпечени за 10 минути в сух тиган и нарязани.
  7. Покрийте тавичката с хартия за печене (или просто я намажете с масло) и излейте тестото.
  8. Пъхнете сладкиша във фурната, предварително загрята на максимална температура и печете в продължение на 10-15 минути.
  9. След това намалете фурната на 180 градуса, продължете да печете още 20-40 минути: всичко зависи от височината на сладкиша.
  10. Проверете готовността както обикновено: с дървено шишче или клечка за зъби.
  11. Незабавно извадете готовия сладкиш от формата, прехвърлете върху чиста кърпа и оставете да се охлади напълно.
  12. След това намажете горната част с течно сладко и поръсете по желание пудра захар например.
  13. Много вкусно става, когато се поръси със следната смес: захар, канела и шепа нарязани орехи. Орехите предварително са запечени на сух тиган и смлени.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft