2 яйца
200 гр ядки (смлени)
130 гр захар
1 пакетче ванилова захар
70 гр масло (разтопено)
150 гр пудра захар
1 супена лъжица лимонов сок
Тавичката за печене (20 × 20 см) намажете с масло и покрийте с хартия за печене. Не забравяйте да облепите и страните на тавичката.
С миксер разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Добавете смлените ядки и разтопеното масло. Разбъркайте добре. Изсипете сместа в тавата за печене и я загладете добре.
С миксер разбийте белтъците с щипка сол. След това постепенно добавете пудрата захар, като продължавате биенето. Разбитите белтъци излейте върху сместа с натрошени ядки.
С остър и влажен нож нарежете сладкиша на кубчета или правоъгълници.
Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса около 15 минути, но внимавайте да не потъмнее повърхността му. Оставете да се охлади, нарежете отново по очертанията на ножа и съхранявайте в кутия за хляб. Колкото повече престои този сладкиш, толкова по-вкусен става.