кисело мляко - 400 гр.
захар -1 ч.ч.
какао - 3 с.л.
олио - 1/2 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.ч
брашно - 2 ч.ч.
захар - 2 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
лимонена киселина - 1 щипка
есенция - по избор
масло - 125 гр.
пудра захар - 1 ч.ч.
жълтъци - 2 бр.
смлени орехи
За приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.
С горещият сироп, приготвен от захарта, водата, лимонената киселина и есенцията се залива изстиналия и нарязан на пастички сладкиш.
Правим крема с маслото, пудрата захар и жълтиците, след което го намазваме изстиналия сладкиш с крема.
Отгоре настъргваме шоколад и поръсваме със смлени орехи.
Консумира се на другия ден.