Сладкиш с вишни - класика за ценители

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладкиш с вишни - класика за ценители
Сладкиш с вишни - класика за ценители
admin
Добавена от: admin
18264
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 к.ч. захар

2 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. олио

2 яйца

1 кг брашно

1/2 пакетче мая

400 гр. мармалад

щипка сол

Сезонът на вишните е, трябва поне веднъж да се направи нещо с тях! 
- Почистете костилките на вишните и ги оставете в цедка да се отцеди сокът. 
- Отделете жълтъците от белтъците. 
- С миксер разбийте отделно белтъците на твърд сняг, добавяйки постепенно от захарта. Разбийте жълтъците с ванилията. 
- В белтъците бавно добавете сместа от жълтъците и с шпатула внимателно разбъркайте, след това прибавете киселото мляко и олиото, и смесете с шпатулата отново. Накрая добавете брашното, в което сте разбъркали бакпулвера. Объркайте отново с шпатулата и излейте така получената смес в тава 35х20 см, намазана с масло и поръсена с брашно (или покрита с хартия за печене). Върху сместа подредете вишните, като леко ги притискате.
Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете на тази температура първите 10 минути, а след това намалете на 180 градуса до пълно допичане. Когато повърхността леко потъмнее, сладкишът е готов. 
Поръсете го обилно с пудра захар.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft