Сезонът на вишните е, трябва поне веднъж да се направи нещо с тях!
- Почистете костилките на вишните и ги оставете в цедка да се отцеди сокът.
- Отделете жълтъците от белтъците.
- С миксер разбийте отделно белтъците на твърд сняг, добавяйки постепенно от захарта. Разбийте жълтъците с ванилията.
- В белтъците бавно добавете сместа от жълтъците и с шпатула внимателно разбъркайте, след това прибавете киселото мляко и олиото, и смесете с шпатулата отново. Накрая добавете брашното, в което сте разбъркали бакпулвера. Объркайте отново с шпатулата и излейте така получената смес в тава 35х20 см, намазана с масло и поръсена с брашно (или покрита с хартия за печене). Върху сместа подредете вишните, като леко ги притискате.
Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете на тази температура първите 10 минути, а след това намалете на 180 градуса до пълно допичане. Когато повърхността леко потъмнее, сладкишът е готов.
Поръсете го обилно с пудра захар.
Сладкиш с вишни - класика за ценители
4 Юли 2015
18264
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари