нектарини (праскови) - 5-6 бр.
зехтин - 2 с.л.
подсладител - 2 ч.л. Суитли-ултра
нишесте - 2 с.л.
яйца - 1 бр.
брашно - 2 чаши по 180 мл.
кисело мляко - 200 мл.
зехтин - 100 мл.
есенция - ром 1/2 флаконче
бакпулвер - 1 пакетче
сол - 1 щипка
Нектарините се обелват и нарязват на малки кубчета. Смесват се със зехтина, 1 ч.л. подсладител и нишестето и се изсипват в намаслена кексова форма.
Яйцето се разбива с останалия подсладител и солта, добавят се киселото мляко, есенцията и зехтина, след разбъркване се слага и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се разбърква кексово тесто, което се изсипва върху нектаринената смес.
Пече се в предварително загряла на 180 - 200 градуса фурна, като се проверява дали е изпечено с тънка клечица. Като поизстине, се освобождава от формата, като се обръща върху подноса за сервиране.
Нарязва се и се поднася студен, поръсен с пудра захар.