Сладкиш с ревен и извара

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладкиш с ревен и извара
Сладкиш с ревен и извара
admin
Добавена от: admin
11705
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За ронливото тесто:
400 гр. брашно
160 гр. захар
1 жълтък
1 щипка сол
250 гр. студено масло
За изварения крем:
1 гр. ревен
500 гр. извара
5 жълтъка
6 белтъка
1 с.л. нишесте
180 гр. захар
1 пакетче ванилена захар
 

За тестото: смесете брашното, захарта, жълтъка, солта и маслото в дълбока купа и бързо ги объркайте на ронливо тесто - работете с миксер или тел!
Разпределете полученото тесто равномерно в дълбока форма за печене, предварително намазнена, и притиснете добре с длани. Печете на 160 градуса с вентилатор за 15 минути.
Междувременно измийте и почистете добре ревена и нарежете на дълги 2 см. ивици, наръсете с малка част от захарта и оставете настрана.
Разбийте белтъците с 50 гр. захар на много твърд сняг.
Объркайте изварата с останалите 130 гр. захар, ванилената захар, жълтъка и нишестето на хомогенна маса, след което прибавете внимателно разбитите белтъци (не бъркайте много, за да не спадне обемът!).
Разпределете ревена върху изпечения блат, отгоре намажете изварената смес и печете 35-40 минути на същата температура до готовност – когато сладкишът започне да покафенява, покрийте с алуминиево фолио.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft