Сладкиш с 3 вида сладко и ронливо тесто: Едновременно се топи в устата и хрупка приятно - малка фантазия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш с 3 вида сладко и ронливо тесто: Едновременно се топи в устата и хрупка приятно - малка фантазия!
Сладкиш с 3 вида сладко и ронливо тесто: Едновременно се топи в устата и хрупка приятно - малка...
6160
Източник: За Жената
Сладкиш с 3 вида сладко и ронливо тесто: Едновременно се топи в устата и хрупка приятно - малка фантазия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Името на този уникален сладкиш е Мимоза, но най-вероятно ще го срещнете под различни наименования в мрежата. Особеното в него е невероятното съчетание между ронливото нежно тесто и трите вида сладко, което е наистина неустоимо! Получава се нещо толкова меко и вкусно, че буквално се топи на езика! Запишете си непременно рецептата за Ронлив сладкиш Мимоза с 3 вида сладко :

Ронлив сладкиш Мимоза с 3 вида сладко

Продукти:

  • 2 яйца
  • 200 г масло
  • 100 г захар
  • 200 г сметана
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 500 г обикновено брашно
  • щипка сол
  • ванилова есенция

За пълнеж:

  • 500 г сладко от сливи
  • 500 г конфитюр от кайсии
  • 500 г сладко от ягоди
  • 200 г смлени орехи

Приготвяне:

Извадете маслото от хладилника и го оставете да омекне на стайна температура.

След това го сложете в купа, добавете захарта и разбийте до пяна.

Разбийте яйцата с щипка сол и добавете маслената смес, сметаната и ваниловата есенция.

Разбъркайте добре всички съставки и добавете брашното, смесено с бакпулвера.

Ще се получи хомогенно и леко еластично тесто.

Оставете да почине около 10-15 минути и го разделете на 4 равни части.

Всяка от тях разточете върху набрашнена работна повърхност на тънък лист.

Покрийте тавата с хартия за печене и внимателно прехвърлете първия блат върху нея.

Сладкото от сливи се смесва със смлените орехи и се намазва върху тестото в тавата.

Покриваме с втори блат тесто, който намазваме със сладко от кайсии.

Покриваме с трети блат, който намазваме със сладко от ягоди и покриваме с последния блат тесто.

Набождаме с вилица и печем в предварително загрята фурна на 180°C.

Пече се около 30-35 минути, докато повърхността стане златиста.

Мимоза сладкиш

Снимка: pixabay

Извадете изпечения сладкиш от фурната, но го оставете да изстине в тавата за печене.

Смесете пудрата захар с ваниловата захар и поръсете  равномерно по цялата повърхност на сладкиша през цедка.

сладкиш Мимоза рецепта

Снимка: pixabay

Изключително просто и вкусно.

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft