Сладкиш с 4 яйца и шоколад, по-вкусен от реване и торта (рецепта на Валентина):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш с 4 яйца и шоколад, по-вкусен от реване и торта (рецепта на Валентина):
Сладкиш с 4 яйца и шоколад, по-вкусен от реване и торта (рецепта на Валентина):
17897
Сладкиш с 4 яйца и шоколад, по-вкусен от реване и торта (рецепта на Валентина):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата на Валентина за шоколадов сладкиш с 4 яйца е една от най-търсените в нейния кулинарен канал. Тя казва: „Толкова е вкусен, че се топи в устата, можете да го изядете за един ден. Приготвянето е лесно, става за кратко време, исках да го споделя с всички вас, защото рецептата наистина е много хубава."

Съдейки по коментарите, всички хвалят въпросния шоколадов сладкиш , а един от тях гласи –  "Божествен!. Наистина е лесно да се направи, без никаква философия. Особено ми харесва, че използва лъжица за мерките.“

Благодарим на Валентина за сполучливата рецепта за лесен Сладкиш с 4 яйца и шоколад. Ето и какво ви трябва, за да си го приготвите и вие:

шоколадов сладкиш

Сладкиш с 4 яйца и шоколад

Продукти:

  • 4 яйца
  • 20 с. л.
захар
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 20 с.л. прясно мляко - 180 мл
  • 14 с. л. олио - 100 мл
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 20 с. л. брашно
  • 2-3 портокала
  • 200 мл вода
  • 5-6 супени лъжици сладко от кайсии
  • 200 гр. захар
  • 125 гр. бишкоти
  • Глазура:

    • 200 гр. шоколад
    • 150 мл сладкарска течна сметана

    Приготвяне: 

    Трябва да изпечете 2 блата от посочените продукти. Аз пека блатовете един по един, затова разделям предварително всичко на две, така ми е по-лесно. Отделете белтъците от жълтъците. Сложете белтъците в по-дълбока купа и ги разбийте с миксер, без да добавяте захар.

    белтъци със захар

    Когато белтъците станат на пяна, постепенно започнете да добавяте захарта, лъжица по лъжица, и 2 пакетчета ванилова захар. Продължете да разбивате, докато захарта се разтвори. Добавете жълтъците един по един и разбъркайте добре в сместа. След това добавете 20 супени лъжици мляко или по-малко от половин чаша.

    белтъци с жълтъци

    След това добавете 14 супени лъжици олио, разбийте с миксер. 

    жълто тесто

    През сито пресейте брашното и бакпулвера. Така приготвената смес се разбърква с шпатула. Включете фурната да загрява до 180 градуса. Изсипете сместа в намаслена тава с хартия за печене (25х35 см). Заравнете и изпечете за около 25-30 минути. Проверете с клечка за зъби след 20 минути.

    брашно в тестото

    тесто в тавата

    Докато бисквитената част се охлажда, вземете 2-3 портокала, които предварително трябва да сте почистили добре и ги настържете на ренде без кората (може и в блендер). Добавете 200 г захар, 200 мл обикновена вода и 6 супени лъжици сладко от кайсии, но можете да използвате и сладко от портокали. Смесете всичко и оставете захарта да се разтопи.

    портокали със захар

    Разделете блата на две и едната част смелете на ръка или в блендер. Към натрошения блат се добавят 125 г бишкоти и всичко се обединява с плънката от портокали. 

    крем с бишкоти

    бишкотена плънка

    Оставете готовата плънка, за да попие течната част в бисквитената, след което я разбийте, за да стане кремообразна. Изсипете плънката върху втория блат (добре е да използвате форма с ринг).

    сладкиш с портокали

    Заравнете плънката и оставете всичко в хладилника за около половин час. След изминалото време разтопете шоколада със сметаната и залейте сладкиша. Оставете още малко в хладилника, след което сервирайте. 

    сладкиш с портокалов крем

    сладкиш с портокали и шоколад

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft