Рецептата на Валентина за шоколадов сладкиш с 4 яйца е една от най-търсените в нейния кулинарен канал. Тя казва: „Толкова е вкусен, че се топи в устата, можете да го изядете за един ден. Приготвянето е лесно, става за кратко време, исках да го споделя с всички вас, защото рецептата наистина е много хубава."
Съдейки по коментарите, всички хвалят въпросния шоколадов сладкиш , а един от тях гласи – "Божествен!. Наистина е лесно да се направи, без никаква философия. Особено ми харесва, че използва лъжица за мерките.“
Благодарим на Валентина за сполучливата рецепта за лесен Сладкиш с 4 яйца и шоколад. Ето и какво ви трябва, за да си го приготвите и вие:
Сладкиш с 4 яйца и шоколад
Продукти:
- 4 яйца
- 20 с. л.
Глазура:
- 200 гр. шоколад
- 150 мл сладкарска течна сметана
Приготвяне:
Трябва да изпечете 2 блата от посочените продукти. Аз пека блатовете един по един, затова разделям предварително всичко на две, така ми е по-лесно. Отделете белтъците от жълтъците. Сложете белтъците в по-дълбока купа и ги разбийте с миксер, без да добавяте захар.
Когато белтъците станат на пяна, постепенно започнете да добавяте захарта, лъжица по лъжица, и 2 пакетчета ванилова захар. Продължете да разбивате, докато захарта се разтвори. Добавете жълтъците един по един и разбъркайте добре в сместа. След това добавете 20 супени лъжици мляко или по-малко от половин чаша.
След това добавете 14 супени лъжици олио, разбийте с миксер.
През сито пресейте брашното и бакпулвера. Така приготвената смес се разбърква с шпатула. Включете фурната да загрява до 180 градуса. Изсипете сместа в намаслена тава с хартия за печене (25х35 см). Заравнете и изпечете за около 25-30 минути. Проверете с клечка за зъби след 20 минути.
Докато бисквитената част се охлажда, вземете 2-3 портокала, които предварително трябва да сте почистили добре и ги настържете на ренде без кората (може и в блендер). Добавете 200 г захар, 200 мл обикновена вода и 6 супени лъжици сладко от кайсии, но можете да използвате и сладко от портокали. Смесете всичко и оставете захарта да се разтопи.
Разделете блата на две и едната част смелете на ръка или в блендер. Към натрошения блат се добавят 125 г бишкоти и всичко се обединява с плънката от портокали.
Оставете готовата плънка, за да попие течната част в бисквитената, след което я разбийте, за да стане кремообразна. Изсипете плънката върху втория блат (добре е да използвате форма с ринг).
Заравнете плънката и оставете всичко в хладилника за около половин час. След изминалото време разтопете шоколада със сметаната и залейте сладкиша. Оставете още малко в хладилника, след което сервирайте.
Да ви е сладко!