5 яйца
100 гр. захар
200 мл олио
1 бакпулвер
320 гр. бяло брашно
4 с.л. подсладено какао (шоколад на прах)
120 мл топло прясно мляко
пудра захар
Разделете белтъците от жълтъците.
В дълбок съд разбийте белтъците на твърд сняг и добавете захарта, като биете непрекъснато, докато захарта се стопи.
Постепенно добавете към сместа и жълтъците един по един, отново постоянно разбивайки.
На ниска скорост на миксера бавно добавете млякото и олиото към горната смес.
След като сместа хубаво се хомогенизира, добавете и брашното, смесено с бакпулвера.
Така направената смес разделете на две части.
Едната част оставете бяла, а в другата добавете какаото и хубаво объркайте, за да няма бучки.
В кръгла тавичка с диаметър 28 см, намазана с олио, първо изсипете 2 супени лъжици от бялата смес и в средата им - 2 супени лъжици от тъмната смес.
Редувайте така двете смеси, като пускате едната точно в центъра на другата, докато тестото свърши.
Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Охладете и го поръсете с пудра захар.