2 яйца
130 гр. захар
настърганата кора на 1 лимон
настърганата кора от 1 портокал
100 мл олио
100 мл прясно мляко
1 бакпулвер
150 гр. брашно
За крема:
1 компот от праскови
1 пакетче инстантен пудинг ванилия
350 мл прясно мляко
2 супени лъжици захар
100 мл сметана
Разбийте яйцата с миксер. Добавете захарта. Добавете настърганите кори от лимон и портокал, олиото и млякото. Бийте с миксер, за да се съединят съставките.
Накрая смесете бакпулвера и брашното и пресявайки ги през сито ги добавете в сместа. Объркайте всичко хубаво. Сместа прехвърлете в тава за печене (35 × 45 см), предварително намазана с масло и поръсена с брашно.
Сложете да се пече във фурната, загрята на 220 градуса около 35-40 минути. Времето зависи от това, как пече вашата фурна. Когато мине половината от времето, предвидено за печене, започнете да приготвяте плънката.
Съдържанието на пудинга смесете със захарта, сладката сметаната и 50 мл от млякото. Объркайте до гладка смес.
Останалата част от млякото поставете в тенджерка и загрейте на средна температура. Когато млякото започне да кипи, поставете предварително приготвената смес и направете пудинг.
Когато пандишпанът е изпечен, оставете да се охлади. Охладения блат набодете с клечка навсякъде и залейте с течността от компота.
Оставете да попие добре течността. След това върху блата намажете пудинга равномерно.
Отгоре подредете половинките праскови.
Сладкишът се оставя хубаво да се охлади в хладилника. Сервирайте като на снимката.