Сладкиш Яйца на очи

вход през zajenata.bg
Сладкиш Яйца на очи
admin
Добавена от: admin
12530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
130 гр. захар
настърганата кора на 1 лимон
настърганата кора от 1 портокал
100 мл олио
100 мл прясно мляко
1 бакпулвер
150 гр. брашно

За крема:

1 компот от праскови
1 пакетче инстантен пудинг ванилия
350 мл прясно мляко
2 супени лъжици захар
100 мл сметана

Разбийте яйцата с миксер. Добавете захарта. Добавете настърганите кори от лимон и портокал, олиото и млякото. Бийте с миксер, за да се съединят съставките. 


Накрая смесете бакпулвера и брашното и пресявайки ги през сито ги добавете в сместа. Объркайте всичко хубаво. Сместа прехвърлете в тава за печене (35 × 45 см), предварително намазана с масло и поръсена с брашно. 


Сложете да се пече във фурната, загрята на 220 градуса около 35-40 минути. Времето зависи от това, как пече вашата фурна. Когато мине половината от времето, предвидено за печене, започнете да приготвяте плънката. 

Съдържанието на пудинга смесете със захарта, сладката сметаната и 50 мл от млякото. Объркайте до гладка смес. 

Останалата част от млякото поставете в тенджерка и загрейте на средна температура. Когато млякото започне да кипи, поставете предварително приготвената смес и направете пудинг.

Когато пандишпанът е изпечен, оставете да се охлади. Охладения блат набодете с клечка навсякъде и залейте с течността от компота. 

Оставете да попие добре течността. След това върху блата намажете пудинга равномерно. 

Отгоре подредете половинките праскови. 

Сладкишът се оставя хубаво да се охлади в хладилника. Сервирайте като на снимката. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft