Сладкиш 2 ябълки- правя го в тигана без капка олио, забравих какво е това печка да пускаш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш 2 ябълки- правя го в тигана без капка олио, забравих какво е това печка да пускаш
Сладкиш 2 ябълки- правя го в тигана без капка олио, забравих какво е това печка да пускаш
72088
Сладкиш 2 ябълки- правя го в тигана без капка олио, забравих какво е това печка да пускаш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

След тежък работен ден, понякога душата се нуждае от празник. В този случай съпругът купува бира и риба, а аз правя любимият ни сладкиш "Две ябълки". Откъде имам сили си? Тези печени изделия са без усилие и качи речи сами си се правят. Обикновена торта се приготвя в тиган без капка олио. Но се получава много вкусно.

Нарязвам ябълките и веднага ги полагам на слой върху сухата повърхност на дебелостенен тиган. След това го пълня  бързо тесто и десертът е почти готов.  Добавям последния щрих и можете да сте спокойни. Остава само да изчакате малко, наслаждавайки се на невероятния аромат на печени изделия.

 

Съставки

ябълки 2 бр.

Яйце 3 бр.

Захар 150 гр

Мляко 350 мл

Пшенично брашно 200 гр

Мая 13 g

Царевично нишесте 15 g

Ванилия на вкус

 

Подготовка

Смесете 2 яйца със 100 г захар и ванилия, разбийте с миксер на средна скорост. Налейте 100 мл мляко и отново разбийте добре.


Изсипете брашното в течната смес и разбъркайте внимателно с бъркалка, за да разбиете бучките. Добавете мая и замесете плътно тесто


Измийте ябълките, изчистете ги от сърцевината и ги нарежете на ситно. Поставете ябълките на дъното на тиган (28 см в диаметър) на един слой, след което покрийте с тестото.


За сметаната в тенджера комбинирайте яйцето с нишестето, изсипете останалото мляко и поставете съда на умерен огън. Разбърквайте непрекъснато, докато сметаната се сгъсти


Прехвърлете сместа в сладкарски плик и намажете крема върху тестото. Поставете тигана на умерен огън, покрийте с капак и гответе за 25 минути

Когато ябълковият сладкиш се охлади, поръсете с пудра захар. Обичам да ям този десерт с хапка домашен сладолед . Комбинацията от деликатен кремообразен вкус и сладост на печени изделия носи максимално удоволствие. Опитайте се да направите торта и споделете впечатленията си в коментарите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft