Сладкиш 5-10-15 - помни се лесно, прави се лесно, а вкусът е гениален! За има-няма 30 минути е готов и изяден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш 5-10-15 - помни се лесно, прави се лесно, а вкусът е гениален! За има-няма 30 минути е готов и изяден:
Сладкиш 5-10-15 - помни се лесно, прави се лесно, а вкусът е гениален! За има-няма 30 минути е...
17834
Сладкиш 5-10-15 - помни се лесно, прави се лесно, а вкусът е гениален! За има-няма 30 минути е готов и изяден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладкиш 5-10-15 е чудесен за "бързо" подслаждане, а съставките почти винаги са ви под ръка в кухнята. Приготвя се много лесно, особено практично е, че се нарязва на кубчета и бързо изчезва от масата. Идеален е, когато искате нещо сладко след обяд.

Наистина е страхотен на вкус с оглед на съставките, които са почти основата на всяка торта, а като се има предвид, че става за кратко време, наистина можем да кажем, че е удар право в десетката! Ето какво ви трябва за този чудно вкусен и бърз сладкиш :

трицветен сладкиш

Сладкиш 5-10-15

Продукти: 

  • 4 яйца
  • 200 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 150 мл обезмаслено прясно мляко
  • 50 мл олио
  • 250 г брашно (обикновено)
  • щипка сол
  • половин стандартен пакет бакпулвер (6 гр.)
  • 1 голяма лъжица лешников или шоколадов крем (еврокрем)
  • малко масло за намазване на тавата (35х20 см)
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

В по-дълбока купа разбийте яйцата, добавете 1 чаша захар и разбийте енергично с тел/бъркалка. Разбивайте непрекъснато около 2 минути, докато яйцата станат на пяна. Не използвайте миксер, защото ще стане твърде кремообразно.

яйца със захар

разбити яйца

Добавете ваниловата захар (по желание, ако имате) и отново разбъркайте добре, като постепенно добавяте хладкото мляко. След това бавно налейте олиото на тънка струя, разбъркайте и след това пресейте брашното, в което предварително сте разбъркали малко сол и бакпулвера.

брашно в яйцата

Разбъркайте всичко отново добре и разделете сместа на 3 приблизително равни части.

Към едната смес добавете лешниковия крем или течния шоколад и разбъркайте добре.

тесто оцветяване

СЪВЕТ: Имайте предвид, че не бива да прекалявате с течния шоколад, колкото и да го обичаме всички. Достатъчно е да добавите 1 супена лъжица, в противен случай може да развали средния ред.

Намаслете и набрашнете тавата и отърсете излишното брашно. 

набрашнена тава

Изсипете внимателно бялата смес и печете на 200 градуса, само 5 минути и веднага извадете от фурната. Изсипете тъмната част върху полуизпечената първа светла смес и я запечете следващите 10 минути също на 200 градуса.

сладкиш слоеве

След това се изсипва останалата част от бялата смес и се пече 15 минути на същата температура. След като изтече времето за печене, т.е. последните 15 минути от печенето, оставете фурната затворена за следващите 20 минути и едва тогава извадете сладкиша.

сладкиш със слоеве

Ако фурната ви отнема повече време за охлаждане, тогава би било най-добре да оставите сладкиша във фурната за 20 минути при изключена фурна, след това с открехната врата, докато изстине напълно. Обърнете десерта върху равна повърхност, нарежете на кубчета по избор и поръсете с пудра захар.

сладкиш на кубчета

СЪВЕТ: Ако искате да използвате по-голяма тава, вероятно няма да имате достатъчно бисквитена смес, така че рецептата трябва да бъде адаптирана към съда, в който ще печете, и можете да я изчислите сами въз основа на посочените количества. 

сладкиш 5-10-15

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft