За червения слой:
3 1/4 чаши брашно
2 1/4 чаши захар
3 с.л. какао
1 супена лъжица сол
1/2 супени лъжици бакпулвер
3 яйца
1 чаша олио
4 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица екстракт от ванилия
1 супена лъжица червена сладкарска боя
2 с.л. оцет
За бялото покритие:
500 гр крема сирене
3/4 чаша захар
2 големи яйца
2 супени лъжици ванилия
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавата за печене с малко олио.
В голяма купа смесете брашното, захарта, какаото, солта и бакпулвера. В друга купа смесете яйцата, олиото, 2 супени лъжици мляко, екстракт от ванилия, червената хранителна боя и оцета.
След това съединете двете и смеси и разбъркайте, така че да се получи гъстичко тесто. Отделете от него ¾ чаша и я смесете с 2 супени лъжици мляко, след което оставете сместа настрана.
Останалата част от сместа изсипете в тавата и я разнесете добре с дървена лъжица .
В друг съд разбийте с миксер крема сиренето и захарта, докато се получи смес с текстурата на сметана. След това прибавете яйцата и ванилията и разбъркайте отново до гладка смес.
Изсипете сместа с крема сиренето в тавата върху червения слой и я загладете отгоре. След това изсипете заделената 3/4 чаша от червената смес. С върха на ножа направете шарки по повърхността на тестото, така че да се получи мраморен ефект.
Печете блата 30 минути в умерена фурна - или до готовност.
С помощта на форма за сладки изрежете от тестото сърчица и ги поднесете за Свети Валентин!