1 пакет бутертесто
1/2 кг вишни (вишнап)
1 пак. канела
200 г захар
100 г галета или пшеничен грис
100 г лешници, смлени на ситно (или други ядки)
пудра захар
Вишните се измиват добре, отстраняват се дръжките и костилките (с помощта на безопасна игла). Бутер тестото се оставя да се отпусне на стайна температура. Разтегля се целият лист, нарязва се на квадрати с размери 20*20 см. В средата на всеки квадрат се подреждат два реда от вишните, поръсват се със захар, смлени лешници и канела. Събират се краищата на квадратите и се защипват така, че плънката да не излезе. А може и да се прегънат на две и с вилица да се запечатат добре краищата на всяка баничка, така че да се образува красиво ръбче. По желание може да намажете баничките с разбито яйце (или жълтък), преди да ги пъхнете във фурната. Говите банички се слагат да се пекат в умерено загрята фурна- 180 градуса. Пекат се до зарозовяване. Още топли се поръсват обилно с пудра захар. Консумират се добре изстинали.