1 пакет бутер тесто
240 гр. крема сирене
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка лимонов сок
3/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаена лъжичка заквасена сметана
За глазурата:
1 чаша пудра захар
1 супена лъжица прясно мляко
1 супена лъжица размекнато масло
Загрейте фурната на 175 градуса.
Разточете бутер тестото върху набрашнен плот и го нарежете на правоъгълници. Всеки правоъгълник разделете на 4 по- малки.
Поръсете с пудра захар и ги нарежете на ивици.
Хванете всяка лента тесто от двете страни с двете си ръце и я навийте в две различни посоки. След това ги омотайте като охлюви.
Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.
В средата на всеки охлюв от тесто направете вдлъбнатина с пръст, така че да има място за плънката.
В купа разбийте крема сиренето, 1 супена лъжица захар, лимоновия сок, ваниловия екстракт и сметаната.
В кладенчето върху всяко охлювче поставете по 1 супена лъжица от плънката.
Накрая намажете бутерките с разтопено масло и ги поставете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-15 минути.
За глазурата хубаво разбийте всички съставки и с нея напръскайте още топлите охлювчета.