Сладки кифлички с малини и портокал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сладки кифлички с малини и портокал
Сладки кифлички с малини и портокал
admin
Добавена от: admin
30337
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за около 16-20 кифлички

Тесто:
2 ч.л. суха мая
1/4 чаша топла вода
1/3 чаша захар
1/3 чаша зехтин
2 яйца
1/2 чаша кисело мляко
2 чаши пълнозърнесто брашно за сладкиши (може и бяло)
1 чаша обикновено брашно

Плънка:
4-6 с.л. малинов мармалад (може и друг ароматен мармалад по Ваш вкус)
2 с.л. кокосови стърготини, неподсладени
4 с.л. захар
кората на 2 портокала

Глазура:

1/2 чаша пудра захар
2-3 с.л. портокалов сок
 

В дълбока купа сипете захарта, зехтина, яйцата, маята и киселото мляко. Добавете 2 чаши пълнозърнесто брашно и 3/4 чаша бяло и объркайте всичко добре (може на ръка, а може да използвате и миксер). Ако тестото е прекалено лепкаво, добавете останалата 1/4 чаша брашно.
Покрийте тестото с прозрачно фолио или кухненска кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си, на топло място – около 2 часа. Разделете тестото на две и разточете всяка половина на леко набрашнена повърхност, така че да се образува кръг с диаметър около 30 см.
Намажете 2-3 с.л. от мармалада върху всеки кръг и поръсете 2 с.л. захар + 1 с.л. кокос отгоре. Разделете портокаловата кора между двата листа тесто и поръсете и тях.
С помощта на нож за пица или друг остър нож нарежете всеки кръг на 12 еднакви резена. Започвайки от широкия край завийте всеки резен на кифличка – подобно на кроасан.
В намазнена правоъгълна тавичка с размери около 22х33 см. подредете кифличките на разстояние една от друга с шева надолу. Покрийте тавата с кухненска кърпа и оставете кифличките да втасат повторно, докато удвоят обема си – около 45 минути до 1 час. Евентуално покрийте с фолио и оставете тестото да втасва цяла нощ в хладилника.
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете всяка кифличка с разбито с малко вода или мляко яйце и изпечете за 15-20 минути, докато станат златисто-кафяви.
Смесете продуктите за глазурата и я излейте или размажете върху кифличките. Поднесете топли или напълно изстинали.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft