250 г сух козунак
150 г обикновени какаови бисквити
50 г орехи
2-3 с.л. пчелен мед
1-2 с.л. какао
80 г меко масло
50 мл прясно мляко
ванилия
1 с.л. ром
сладко от ягоди или друг горски плод
За глазурата:
80 г шоколад
20 г масло
2 с.л. прясно мляко
шоколадови пръчици за поръсване
Натрошаваме козунака на ситно. Запичаме в тиган за 2-3 минути ореховите ядки. Смиламе бисквитите и орехите и ги прибавяме към козунака. Добавяме маслото, прясното мляко, меда, какаото, рома и ванилията. От всичко това омесваме тесто. Ако ви се стори сухо, може да добавите още малко прясно мляко, или пък обратното - добавете още смлени бисквити. От тестото се правят топчета, в които за пълнеж се слага малко от сладкото. Готовите топчета потапяме в разтопения шоколад с маслото и прясното мляко, а отгоре ги поръсваме с шоколадови пръчици.