Сладки малинови джобчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Сладки малинови джобчета
Сладки малинови джобчета
admin
Добавена от: admin
4712
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
3/4 чаша масло на стайна температура
2/3 чаша захар
1 яйце на стайна температура
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. настъргана портокалова кора
2 1/8 чаши брашно
2 с.л. кокос (прах или ситни стърхотини)
1/4 ч.л. сол
1-5 ч.л. вода или портокалов сок
За малиново-кокосова плънка:
сладко от малини или микс от горски плодове
1/4 чаша кокосови стърготини
За медено-фъстъчена плънка:
1 чаша фъстъчено масло
2/3 чаша прясно мляко
1/8-1/4 чаша пудра захар (в зависимост от това колко сладко обичате)
За плънка с фъстъчено масло и конфитюр:
3/4 чаша фъстъчено масло
1-2 ч.л. пудра захар
сладко от ягоди, боровинки или горски плодове
 

За тестото:
Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тавичка за печене с хартия за печене.
Нарежете маслото на малки кубчета и ги сложете в голяма купа. Добавете захарта. С миксер разбийте маслото със захарта, докато стане лек и пухкав крем. Добавете яйцето, ванилията и портокаловата кора. Отново разбийте, докато се хомогенизира кремът. Пресейте брашното в купата. Смесете с миксера на бавна скорост, докато се получи тесто на трохи. Започнете да го месите с ръце, докато стане на гладка топка. Опитайте да не го премесвате, месете само докато добие правилната консистенция. Ако сместа е прекалено суха, добавете по мъничко вода или портокалов сок (по 1 ч.л. на порция) и с ръце омесвайте течността в тестото. Трябва да се получи гладко и леко лепкаво тесто (не лепнещо!). На този етап прибавете кокоса.
Оформете тестото на плосък диск и го увийте в прозрачно фолио. Оставете в хладилник за 3 часа или цялата нощ.
Пригответе плънката предварително, за да е готова, когато започнете да обработвате тестото. Набрашнете леко гладка и чиста повърхност. Извадете тестото и го прехвърлете отгоре. С точилка го разточете до дебелина 0,5 см. Оберете разточеното тесто с шпатула, отново набрашнете леко повърхността и обърнете тестото от другата страна. Продължете да разточвате диска още по-тънко (по-малко от 0,30 см.). Колкото по-тънко е тестото, толкова по-хрупкави ще са сладките. Леко набрашнявайте точилката, за да не залепне тестото по нея.
Изрежете кръгчета с помощта на чашка или резец с диаметър около 10 см. Съберете излишното тесто и отново го разточете. Повторете, докато изрежете възможно най-много кръгчета от тестото. Сложете по 1 ч.л. от плънката (пригответе някоя от гореизброените плънки, като смесите добре всички съставки) в центъра на всяко кръгче. По желание върху малиновата плънка може да сложите по 1/2 лъжичка от фъстъчената смес. Покривайте кръгчетата, с които не работите в момента, с влажна кърпа, за да не съхнат. Съберете стените на кръгчетата върху плънката, докато се оформи триъгълник, а центъра остане непокрит. Прищипете крайчетата на триъгълниците, за да не се отварят при печенето.
Когато всички кръгчета са напълнени, сложете ги върху леко намазнена тавичка на равни разстояния. Поставете във фурната и печете на 180 градуса за 20-25 минути, докато позлатеят леко. Охладете върху решетка. Съхранявайте ги в херметически затварящ се съд.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft