Брашнотото се пресява в купа. Добавят се киселото мляко, заедно с разтворената в него сода, разтопеното масло, олиото и сместа се бърка, докато се получи меко маслено тесто. Тестото се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се слага за около половин час в хладилник. Леко охладеното тесто се разделя на 2-3 части и всяка се разточва върху набрашнен плот на правоъгълник с дебелина около 0,5 см. Листът тесто се нарязва на по-малки квадрати или правоъгълници (в зависимост от големината, с която желаете да са сладките). Всеки малък правоъгълник се маже с лъжичка от сладкото (мармалада) и в средата му се слага орехче. Завиват се на пурички, прехвърлят се в покрита с хартия за печене тава и се пекат на 180 градуса до порозовяване (без да се препичат!). Още топли пуричките се овалват или поръсват с пудра захар, смесена с ванилия.
Сладки пурички с мармалад
5 Февруари 2014
51610
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари