Сладки розички с ябълка и бутер тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладки розички с ябълка и бутер тесто
Сладки розички с ябълка и бутер тесто
admin
Добавена от: admin
86493
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълките се обелват, почистват от семенната част и се нарязват на ивички. Захарният сироп се загрява и в него се пускат ябълковите резенчета за около 2 минути. 

Тестото се разточва на тънък лист и се реже на ивички с размери около 2 х 30 см. Озахарените ябълки се редят на плътен слой върху всяка тестена лента, след което се поръсват с пудрата захар, смесена с ванилията и канела на вкус. Започвайки откъм тесния край на тестото, всяка ивичка се навива на стегнато руло. Краят на тестото се подпъхва добре под оформената по този начин роза. Готовите ябълкови рози се подреждат в леко намазнена тавичка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути. Още горещи се наръсват с останалата пудра захар!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft