300 гр. бутер тесто (1 лист)
3-4 супени лъжици бяла захар
1 и 1/2 супени лъжици кафява захар
1/4 шушулки ванилия или 2 пак. ванилова захар
1 малка лъжица канела
Приготвят се бързо, изчезват още по-бързо!
В една купа се смесват бялата, кафявата захар, канелата и ванилията. Половината от сместа се изсипва на работния плот и върху нея се поставя бутер тестото, след това се разточва и върху тестото се изсипва равномерно другата половина от сместа със захарта, и отново леко се разточва, за да се залепи захарта.
Листът тесто се навива ето така: откъм двата края се навива по два пъти навътре, а след това двата края се слепват по средата.
С остър нож рулото се разрязва на парчета с дебелина 7-8 мм.
Подреждат се в тава за печене и се поставят във фризера за 20-25 минути, след което се пъхат във фурната за 15-ина минути на 180-200 градуса.