Маята се поставя в затопленото мляко и се оставя да шупне настрана.
В купа се поставят яйцата и захарта и солта и се разбиват с вилица, след което се добавят разтопеното масло, млякото с маята и кардамонът. Постепенно се добавя брашното и се омесва тесто.
Тестото се оставя на топло за 1 час.
Боровинките се поставят в купа, добавя се кората на един портокал, сокът от половин портокал и захарта, боровинките са намачкват с вилица, при което трябва да останат и цели боровинки.
Готовото тесто се поставя върху набрашнен плот и се разтяга с пръсти (до размер малко по-голям от лист А4).
След това плънката се слага отгоре и се разпределя по цялата повърхност на тестото. Кората се загъва под формата на плик, след това се притиска с пръсти.
Тестото се разделя на 10-12 части, всяка от които се разтегля на фитил с дължина около 20 см. и се навиват на охлювчета. Подреждат се в тава за печене и отгоре се поръсват със захар.
Оставят се още половин час на топло да втасат и се пекат на 180-200 градуса за 30 минути.