Непременно направете новите сладки 3 в 1 по рецепта на Таня, защото са по-вкусни от еклери, толумби и понички, взети заедно. Напълнете ги с вкусен крем и ще сте на седмото небе! Ето какво ви трябва:
Сладки 3 в 1
Продукти за 21 броя:
Тесто:
- 200 мл вода
- 100 г масло
- 1/3 ч. л.
Крем:
- 300 гр. заквасена сметана/прясно сирене тип Маскарпоне
- 80 гр. пудра захар
- 2 чаени лъжички ванилова захар
- 300 гр. сметана/сладка сметана 30% масленост.
Приготвяне:
Първо пригответе тестото. Изсипете всички течни съставки в тенджера и я загрейте на умерена температура, за да се разтворят и смесят.
В никакъв случай не трябва да се оставя течността да заври, защото в този случай ще се наруши съотношението на съставките. След като заври и всичко се разтопи, се сваля от котлона и се добавя цялото брашно наведнъж.
Бъркайте докато се получи компактна смес, след което върнете на котлона и продължете да бъркате и варите, за да се изпари излишната влага от нея.
Веднага щом започне да се отделя на буца и на дъното на тенджерата се появи диря, дръпнете съда настрана.
Изсипете го в друга купа и го разстелете колкото можете по-тънко, за да изстине по-бързо. Щом стане хладко, можете да започнете да добавяте яйцата.
Обикновено използвам средно големи яйца и добавям първото яйце наведнъж, а второто постепенно, малко по малко.
Разбийте с миксер със спирални приставки тестото и щом яйцето се поеме, започнете да добавяте второто.
Ще сте сигурни, че сте добавили достатъчно яйце, когато тестото стане достатъчно меко, а като го загребете с лъжица пада и образува триъгълник, тоест остава да "виси" на лъжицата в буквата "V".
Включете фурната да загрява до 190 градуса. Напълнете тестото в пош, в края на който сте поставили накрайник за толумби с диаметър около 10 см. Притиснете добре тестото в поша, за да няма празни места.
Шприцовайте сладките в тава, застлана с хартия за печене, с дължина около 5 см. От това количество се получават 21 бр. Сложете да се пекат в загрята фурна на 190 градуса за 35 минути.
Фурната не трябва да се отваря през първите 25 минути, а след това можете да я отворите само за кратко, за да проверите сладките. Ако я отворите по-рано, те ще се сплескат и няма да станат кухи.
След като изстинат, продупчете сладките с дръжката на лъжица или остър предмет и ги напълнете с вкусния крем, след което ги поръсете с пудра захар.
Сервирайте добре охладени.
За крема: крема сиренето (сметаната) се разбива с пудрата захар и ванилията, след което започва постепенно да се добавя сладкарската сметана.
Разбийте до получаване на фин мек крем.
Да ви е сладко!