Сладки 3 в 1! Нова рецепта с вкус, по-добър от толумбички, еклери и понички, взети заедно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладки 3 в 1! Нова рецепта с вкус, по-добър от толумбички, еклери и понички, взети заедно!
Сладки 3 в 1! Нова рецепта с вкус, по-добър от толумбички, еклери и понички, взети заедно!
98752
Сладки 3 в 1! Нова рецепта с вкус, по-добър от толумбички, еклери и понички, взети заедно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Непременно направете новите сладки 3 в 1 по рецепта на Таня, защото са по-вкусни от еклери, толумби и понички, взети заедно. Напълнете ги с вкусен крем и ще сте на седмото небе! Ето какво ви трябва:

Сладки 3 в 1

Продукти за 21 броя:

Тесто:

  • 200 мл вода
  • 100 г масло
  • 1/3 ч. л.
сол
  • 1,5 ч. л. захар
  • +/- 2 средни яйца
  • Крем:

    • 300 гр. заквасена сметана/прясно сирене тип Маскарпоне
    • 80 гр. пудра захар
    • 2 чаени лъжички ванилова захар
    • 300 гр. сметана/сладка сметана 30% масленост.

    Приготвяне:

    Първо пригответе тестото. Изсипете всички течни съставки в тенджера и я загрейте на умерена температура, за да се разтворят и смесят.

    В никакъв случай не трябва да се оставя течността да заври, защото в този случай ще се наруши съотношението на съставките. След като заври и всичко се разтопи, се сваля от котлона и се добавя цялото брашно наведнъж.

    масло в тенджера

    брашно в касерола

    Бъркайте докато се получи компактна смес, след което върнете на котлона и продължете да бъркате и варите, за да се изпари излишната влага от нея.

    парено тесто

    гладко парено тесто

    Веднага щом започне да се отделя на буца и на дъното на тенджерата се появи диря, дръпнете съда настрана.

    Изсипете го в друга купа и го разстелете колкото можете по-тънко, за да изстине по-бързо. Щом стане хладко, можете да започнете да добавяте яйцата.

    приготвяне парено тесто

    Обикновено използвам средно големи яйца и добавям първото яйце наведнъж, а второто постепенно, малко по малко.

    тесто с яйца

    парено тесто с яйце

    Разбийте с миксер със спирални приставки тестото и щом яйцето се поеме, започнете да добавяте второто.

    Ще сте сигурни, че сте добавили достатъчно яйце, когато тестото стане достатъчно меко, а като го загребете с лъжица пада и образува триъгълник, тоест остава да "виси" на лъжицата в буквата "V".

    готово парено тесто

    Включете фурната да загрява до 190 градуса. Напълнете тестото в пош, в края на който сте поставили накрайник за толумби с диаметър около 10 см. Притиснете добре тестото в поша, за да няма празни места.

    Шприцовайте сладките в тава, застлана с хартия за печене, с дължина около 5 см. От това количество се получават 21 бр. Сложете да се пекат в загрята фурна на 190 градуса за 35 минути.

    толумби в тава

    Фурната не трябва да се отваря през първите 25 минути, а след това можете да я отворите само за кратко, за да проверите сладките. Ако я отворите по-рано, те ще се сплескат и няма да станат кухи.

    След като изстинат, продупчете сладките с дръжката на лъжица или остър предмет и ги напълнете с вкусния крем, след което ги поръсете с пудра захар. 

    толумби с крем

    Сервирайте добре охладени.

    сладки 3 в 1

    За крема: крема сиренето (сметаната) се разбива с пудрата захар и ванилията, след което започва постепенно да се добавя сладкарската сметана.

    Разбийте до получаване на фин мек крем. 

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft