![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Смелете добре фъстъците и ги объркайте с маслото и меда. От получената смес направете тесто, което не трябва да бъде нито течно, нито твърде сухо. При необходимост добавете още малко мед или сипете няколко лъжици сок от портокал. Полученото тесто се поставя в кръгла тава, предварително обвита с фолио. Поставете формата в хладилника, докато подготвите останалата част от тортата.
За сладоледа: разбийте жълтъците, захарта, бананите, ликьора и солта и варете около 8 до 10 минути, докато сместа сгъсти. Махнете сместа от котлона и в получения крем добавете сметаната с останалата захар. Бъркайте бавно, като изливате сметановата смес на тънка струйка. Най-накрая добавете разтопеното фъстъчено масло и така получения крем изсипете върху охладената основа на тортата. Оставете тортата в хладилник за най-малко 7 часа. Когато изстине добре, извадете от формата и украсете с шоколад и парчета банан.