Сладоледена торта с малини и ванилия

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сладоледена торта с малини и ванилия
Сладоледена торта с малини и ванилия
admin
Добавена от: admin
22630
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 пакета бишкоти (по 250гр.)
1.8 литра малинов сладолед, размекнат
розова сладкарска боя
1 литър ванилов сладолед, размекнат
1 чаша замразени малини, размразени и намачкани
6 бонбона Фереро Роше, натрошени
пресни малини, ягоди и др. горски плодове
бонбони Рафаело за украса
пудра захар за поръсване

Покрийте с хартия за печене основата и стените на кръгла форма за печене с подвижно дъно и диаметър 22 см. Отрежете 5 мм от единия край на 20 от бишкотите. Подредете ги изправени по ръба на формата. Поставете останалите бишкоти на дъното, като ги изрязвате, ако е необходимо.
Сложете малиновия сладолед в купа и го оцветете с розовата сладкарска боя. Объркайте до гладка смес (сладоледът трябва да е размекнат, не втечнене!). Нанесете половината от сладоледа във формата и загладете.
Сложете ваниловия сладолед в купа. Прибавете малините и шоколадовите бонбони, объркайте, докато се смесят добре. Нанесете ваниловата смес върху малиновия сладолед и загладете отгоре. Покрийте с останалия малинов сладолед. Хубаво загладете, покрийте с прозрачно фолио и замразете за една нощ.
Преди да поднесете, извадете тортата на стайна температура за 5 минути. Извадете от формата и прехвърлете върху тортена чиния. Украсете с пресните плодове и още шоколадови бонбони. Поръсете с пудрата захар.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft