Плодовите десерти винаги са най-предпочитани. Те буквално внасятт свежест, лято, топлина, да не говорим за техния шикозен и лек вкус. Една позната ябълка се превръща в сладко и кисело чудо под въздействието на канела, сметана и ванилия. След тази рецепта сладкишът ще се превръща в храна, която ще печете всеки ден и ще я правите все по- добре и вси по-добре. Необходимо е само да добавите още няколко съставки.
Това се казва истинска кулинарна находка. Зашеметяващ вкус с минимално усилие и налични продукти. Ето за вас нова версия на любимия ви пай, който може да изпечете както за семейството, така и за празничен ден. Всеки ще бъде доволен.
Необходими съставки:
масло 125 грама
захар 175 g
Пшенично брашно 200 g
извара 40 g
бакпулвер 1 ч.л.
яйца 3 бр.
сол 1 щипка
ябълки 3-4 бр.
Бяло грозде или друг плод по избор 100 g
Заквасена сметана 160 г
нишесте 2 супени лъжици.
Ванилия 7 грама
Как да си го приготвите:
Нарежете 100 грама охладено масло. Комбинирайте го със 100 грама захар, брашно, щипка сол и бакпулвер.
Добавете яйцето към получената маса, както и изварата. Замесете еластично тесто. Поставете го в плик и сложете в хладилника за половин час.
Измийте ябълките. Обелете кората. Нарежете на кубчета. Измийте гроздето или плода по избор, който ще добавите
Разтопете 1 супена лъжица масло на тигана. Изсипете ябълките, добавете 2 супени лъжици.захар. Задушете под затворен капак за 10 минути. Плодовете трябва да станат меки.
Намажете формата, в която ще печете сладкиша с растително олио.
Смесете 2 яйца, 1 супена лъжица. захар, ванилията, нишестето и заквасената сметана през това време
Извадете тестото от фурната, поставете ябълките и гроздето отгоре. Изсипете сместа със заквасената сметана. Увеличете температурата на 200 ° C. Печете още 30-40 минути.
Не изваждайте тортата от формата. Изчакайте, докато се охлади напълно и след това прехвърлете в чинията. Можете да украсите по своя преценка, например, поръсете с пудра захар или канела
Не забравяйте да запазите рецептата и да я споделите с приятелите си