След като направих този сладкиш разбрах, че съм много добра в кухнята, наистина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След като направих този сладкиш разбрах, че съм много добра в кухнята, наистина
След като направих този сладкиш разбрах, че съм много добра в кухнята, наистина
10606
След като направих този сладкиш разбрах, че съм много добра в кухнята, наистина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Плодовите десерти винаги са най-предпочитани. Те буквално внасятт свежест, лято, топлина, да не говорим за техния шикозен и лек вкус. Една позната ябълка се превръща в сладко и кисело чудо под въздействието на канела, сметана и ванилия. След тази рецепта сладкишът ще се превръща в храна, която ще печете всеки ден и ще я правите все по- добре и вси по-добре. Необходимо е само да добавите още няколко съставки.

Това се казва истинска кулинарна находка. Зашеметяващ вкус с минимално усилие и налични продукти. Ето за вас нова версия на любимия ви пай, който може да изпечете както за семейството, така и за празничен ден. Всеки ще бъде доволен.

Необходими съставки:

масло 125 грама

захар 175 g

Пшенично брашно 200 g

извара 40 g

бакпулвер 1 ч.л.

яйца 3 бр.

сол 1 щипка

ябълки 3-4 бр.

Бяло грозде  или друг плод по избор 100 g

Заквасена сметана 160 г

нишесте 2 супени лъжици.

Ванилия 7 грама

 

Как да си го приготвите:

Нарежете 100 грама охладено масло. Комбинирайте го със 100 грама захар, брашно, щипка сол и бакпулвер.
Добавете яйцето към получената маса, както и изварата. Замесете еластично тесто. Поставете го в плик и сложете в хладилника за половин час.

Измийте ябълките. Обелете кората. Нарежете на кубчета. Измийте гроздето или плода по избор, който ще добавите
Разтопете 1 супена лъжица масло на тигана. Изсипете ябълките, добавете 2 супени лъжици.захар. Задушете под затворен капак за 10 минути. Плодовете трябва да станат меки.


Намажете формата, в която ще печете сладкиша с растително олио.

Поставете тестото от хладилника на дъното му. Изпратете във фурната да се пече в продължение на 15 минути при температура 180 ° С.
Смесете 2 яйца, 1 супена лъжица. захар, ванилията, нишестето и заквасената сметана през това време

Извадете тестото от фурната, поставете ябълките и гроздето отгоре. Изсипете сместа със заквасената сметана. Увеличете температурата на 200 ° C. Печете още 30-40 минути.

Не изваждайте тортата от формата. Изчакайте, докато се охлади напълно и след това прехвърлете в чинията. Можете да украсите по своя преценка, например, поръсете с пудра захар или канела

Не забравяйте да запазите рецептата и да я споделите с приятелите си

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft