Консервиран боб с гъби - комбинацията е не само задоволителна, но и много добра. Остава да добавите киселост - и ястието ще играе с всички нюанси на вкуса! Ето защо редакторите ни го включиха в списъка си с любими зимни рецепти.
За тази салата дори не трябва да сервирате нищо: тя ви е предостатъчно за една пълна и обилна вечеря, особено ако нямате достатъчно време за дълга подготовка . Винаги дръжте буркан с боб в доматен сос или в чиста форма на рафта с консерви.
съставки
Консервиран боб 500 g
печурки 500 g
Мариновани краставици 4 броя
лук 2 броя
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подправки на вкус
Слънчогледово масло 3 супени лъжици
подготовка
Гъбите се нарязват на ленти и се запържват в тиган с фино нарязан лук. Нарежете краставицата на ленти, изплакнете боба Комбинирайте приготвените съставки, сол и пипер, добавете масло, разбъркайте.
Оставете салата да престои 10 минути и поръсете с подправки по ваш избор
Просто и бързо, но най-важното - хранително и вкусно! Приготвяйте салата от боб поне веднъж седмично, защото бобовите растения могат са изключително полезни. Междувременно запишете рецептата в отметките си, така че да ви е под ръка в точното време!