7 Ноември 2015
99407
Снимков материал: pixabay.com
Домашната зимнина би могла са предизвика алергии и рак поради консерванти.
В сезона на приготвянето на киселото зеле и туршиите масово се ползват набралите популярност в последните години готови подправки за зимнината, пише "Телеграф", цитирани от 24 часа.
Те са микс между чесън, сол и копър, но в тях има и натриев бензоат. Той е консервант и се обозначава под код Е 211.
Някои го ползват и в чист вид под формата на кристалчета, но не подозират, че предозирането му би могло да доведе до тежки проблеми със здравето.
Това прави особено опасни домашните туршии, които се продават нерегламентирано около пазарите или в интернет.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари