След като разберете тези 3 начина, с които може да използвате кората от диня, повече никога няма да я хвърлите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
След като разберете тези 3 начина, с които може да използвате кората от диня, повече никога няма да я хвърлите
20403
Снимков материал: pixabay.com
След като разберете тези 3 начина, с които може да използвате кората от диня, повече никога няма да я хвърлите

За студена, сочна диня всички мечтаем, когато навън е адски топло, но дали знаете, че нейната кора е също толкова здравословна и вкусна както и сърцевината?

Зелената кора от диня е пълна с витамин С, заради който има този лек кисел вкус. Освен него съдържа и витамин Б, който поддържа кожата и косата ви здрави.

След като добре я измиете от всички замърсявания и пестициди, кората може да използвате по следните 3 начина:

 

1 . Като сок

Нарежете кората на малки кубчета и ги поставете в блендер. Добавете лимонов сок, грейпфрут, портокал, малко мед и разбъркайте. Ще получите освежаващ сок богат на витамин С.


2.

Като сладко

Сигурно баба ви добре знае тази рецепта. На 1 kg кора отива 1 kg захар, кората се вари 2-3 пъти 5 до 8 минути, така че в последната вода се поставя захарта и се прави сироп. Добавя се лимонът нарязан на парчета, когато сладкото е готово се охлажда и поставя в буркани.


3. Като напитка за плодовитост

Чистият сок от диня съдържа голямо количество цитрулин, аминокиселина, която насърчава разпространението на кръвоносните съдове и по този начин ускорява кръвообращението в интимните части. Достатъчно е само да изрежете кората, да я пасирате и да добавите малко вода и мед по желание.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft