Не е известно кой и кога е открил, че замразените картофи след варене стават много по-вкусни, отколкото обикновените, но бих искала да благодаря на домакинята. Този трик е трудно да се оцени, просто като прочетете рецептата - "замръзнали" картофи определено трябва да опитате!
Ястието има сладък аромат, напомнящ на картофено пюре в хрупкава кора . Освен това картофките, не изсъхват и не се разпадат.
Съставките
картофи 8 бр.
Слънчогледово масло 50 ml
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Вземете картофи със средни размери, измийте и обелете. Сварете ги в леко солена вряла вода за 5-7 минути.
Изцедете водата, оставете картофите да се охладят, след това начертайте с ножа решетка върху картофите, изпратете ги в хладилника за един час.
Разделете мазнината за печене на половина, едната част поставете в средата на тавичката,а с останалата намажете картофите
Изпратете ги в предварително загрята фурна от 180 градуса и печете в продължение на 40 минути, периодично обръщайки, за да изпечете от всяка страна
накрая сложете на картофите сол, черен пипер, ако желаете, добавете чесъна и прованс билки
Вероятно имате въпрос: защо картофите са предварително варени? Факт е, че вареното нишесте няма да се разпадне, в противен случай картофите ще станат сладки. Препоръчваме да пробвате тази необичайна гарнитура и да споделите впечатленията си!