През последните години хората все по-малко преяждат и отделенията по токсикология не са чак толкоз пълни с алкохолни отравяния, колкото бяха в предишни години. Това каза диетологът Донка Байкова пред Би Ти Ви.
Според диетологът хората напълно имат по-висока здравна култура и правят здравословен своя празничен избор за трапеза.
Тя съветва да свалим килограмите с лека диета, която да не е стресираща за тялото. Байкова препоръчва потребление на плодове и зеленчуци и най-вече зеленчуци от зелевата група – карфиол, броколи и зеле. Не препоръчва киселото зеле, тъй като е доста солени и ще ни издуе допълнително.
Трябва да се приемат още овесени ядки, кисело-млечни продукти, от които най-полезна е изварата, тъй като има детоксикиращ ефект. Нужно е да се пият и много течности.