След продължително изследване, учените разкриха най-добрата мазнина за готвене

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
След продължително изследване, учените разкриха най-добрата мазнина за готвене
3453
Снимков материал: pixabay.com
След продължително изследване, учените разкриха най-добрата мазнина за готвене

Изследователи от Италияразкриха коя е най-добрата мазнина за готвене, която притежава твърде полезни за здравето свойства. Нужно е само да смените начина на приготвяне на храната.

Експертите посочиха продукт, с който готвейки, ще се предпазите не само от високо кръвно, но и диабет тип 2, артрит, както и някои видове рак. 

Веществата в този продукт понижават стреса и разширяват кръвоносните съдове.

Специалистите са достигнали до този извод чрез четиримесечен експеримент. 

Учените смятат, че готвенето с маслиново олио (известно още като зехтин), има много благоприятно влияние върху организма. 

Това е може би най-добрата готварска мазнина, тъй като в нея се съдържат антиоксиданти, наречени полифеноли. 

Специалистите са сравнили ефекта от две четиримесечни диети. Едната от тях била богата на зехтин, а другата не.

Резултатите са показали, че изобилната консумация на зехтин се свързва с понижение в систоличното и диастоличното кръвно налягане, като ефектът е по-ясно изразен при жените. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft